Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägunderhållet är ett sorgebarn för Södertälje kommun

Annons

Jag färdas flera gånger i veckan med buss 753 eller 978 på Västra Kanalgatan i Södertälje. Denna vägsträckning på kanske 200 meter känns för busspassageraren som en enda lång tvättbräda och måste orsaka åtskilligt slitage på bussarna.

Anmäl text- och faktafel

Detta är endast ett exempel på att vägunderhållet fortsatt är ett sorgebarn för Södertälje kommun – det finns med all säkerhet åtskilliga andra att nämna i sammanhanget.

För Sverigedemokraterna är det en självklarhet att avsätta medel för att hålla gator och vägar i acceptabelt skick.

Södertälje är en till ytan stor kommun med ett omfattande gatu- och vägnät som belastas hårt av såväl tung trafik som privatbilism. Därför avsätter vi 24 miljoner kronor i vårt budgetförslag för 2019 för det nödvändiga vägunderhållet.

Och vem vet?

Kanske det en gång i en inte alltför avlägsen framtid blir möjligt att färdas i buss också på Västra Kanalgatan utan att njurar och andra inre organ riskerar skaka loss.

Tommy Hansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel