Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väder för städning i helgen

En helg för vårstädning, filmkväll och andra inomhusaktiviteter väntar, om man inte vill ut och njuta av vårregn.– Vill man slippa bli blöt får man ta en morgonpromenad, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca.

Annons

Det blir det nog tyvärr inte så mycket sol i helgen konstaterar Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca.

– Det har börjat bildas moln redan nu. Men det kommer vara uppehåll för det mesta, även om någon liten skur kan dra förbi redan i dag, säger han.

Fredagens topptemperaturer förväntas landa någonstans mellan 9-11 plusgrader men vindarna håller sig måttliga över hela helgen.

– Störst sannolikhet är att det blir regn nu i natt, men då sover väl de flesta.

På lördagen ser vädret ungefär ut som på fredagen. Temperaturen skjunker lite på lördagen men kan nå upp till 10 grader. På söndagen  är det något svalare, uppåt nio grader.

– Till på söndag drar kan ett lågtryck dra förbi större delen av landet och det väntas regn under större delen av dagen. Det börjar någon gång på förmiddagen. Vill man slippa bli blöt får man ta en morgonpromenad, säger Kristoffer Molarin.

Efter regn kommer solsken sägs det, och Kristoffer Molarin tror att vädret kan stabiliseras en kort period i mitten av veckan.

– Det ser ut som ett högtryck kan dra in efter tisdagen så kortvarigt kan det bli lite sol.