Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad kommer att hända 2016?

Kommer demokratin i Sverige att återkomma? Kommer utvecklingen i Sverige att stanna av?

Annons

Det finns mycket grus i maskineriet, där Miljöpartiet och Vänsterpartiet dikterar Sveriges framtid. Vänsterpartiet som inte ens sitter i regeringen, men i knäet på Stefan Löfven, som medborgarna tappar förtroendet för i varje statistisk mätning som redovisas. Han har väl inte hållit ett enda löfte sedan han tillträdde. Han höll inte ens löftet att han skulle avgå om inte regeringens budget gick igenom.

Man undrar om de som styr och är i opposition har läst vad som står i portalparagrafen i regerings-formen: ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Den offentliga makten utövas under lagarna.”

När alla partier i riksdagen bojkottar och fryser ut Sverigedemokraterna, måste frågan ställas. Var är demokratin i riksdagen? Ett parti som fick 12,9 procent i riksdagsvalet och blev det tredje största partiet med drygt 800 000 röster.

Vad stod det i regeringsformen ”makten utgår från folket”. Det är inte bara S som bryter mot sina vallöften, frågan är väl om inte MP tar hem spelet med brutna vallöften, här kommer makten framför ideologin.

Jag hoppas att oppositionen börjar agerar som en opposition och inte som en ”nickedocka” som släpper igenom de förslag som MP och V lägger fram.

Jag röstade inte på ett marxistiskt styre. Det är dags att börja agera nu, inte vänta till nästa val 2018.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel