Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad kan du om den lokala sporten? Testa dina kunskaper i LT-sportens julquiz

Det har varit ett händelserikt lokalt sportår. Men hur mycket minns du egentligen av allt som hände? Testa dina kunskaper eller tävla mot någon i familjen i LT-sportens julquiz.

Fråga 1.

På sim-SM i Jönköping i november slog Södertäljes supertalang Björn Seeliger, 17, igenom på allvar när han vann sitt första SM-guld på seniornivå. Men på vilken distans?

1. 200 meter frisim

X. 50 meter ryggsim

2. 50 meter frisim

 Fråga 2.

 Södertälje Kings tog SM-silver i våras efter att ha förlorat finalserien mot Luleå med 4-1 i matcher. Men vilka lyckades man slå ut i semifinalen?

1. Jämtland

X. Norrköping

2. Uppsala

Fråga 3.

Hon är en av Södertälje Ridklubbs stora talanger. Hon har under året representerat landslaget, tagit brons på SM och slutat trea på Scandinavian Horse Show. Vad heter 15-åringen?

1. Anna Hästbacka

X. Felicia Hogrell

2. Linda Heed

Fråga 4.

2017 blev ett mörkt år för Syrianska FC som ramlade ur superettan och därmed spelar i division 1 nästa säsong. När spelade klubben senast i division 1?

1. 2008 

X. 2005 

2. 2010

Fråga 5.

Telge SIBK vann allsvenskan östra säsongen 2016/2017 och tog sig via kval hela vägen till SSL. Vem blev lagets, och hela seriens, stora poängdrottning med 61 poäng på 22 matcher?

1. Felicia Forsmark

X. Therese Gustafsson

2. Terese Ahlqvist

Fråga 6.

Södertäljesprintern Dennis Leal slog igenom som från ingenstans under året och är rankad i topp i Sverige på 100 och 200 meter. Men i vilken annan idrott var han tidigare juniorlandslagsman?

1. Fotboll

X. Amerikansk fotboll

2. Simning

Fråga 7.

Södertelge Volley slogs återigen ut i kvartsfinalen av årets SM-slutspel i volleyboll. Till den här säsongen har man värvat in en ny utländsk tränare. Från vilket land är han?

1. Belgien

X. Tyskland

2. Holland

Fråga 8.

Nykvarns stora hockeystjärna Carl Hagelin vann förra säsongen Stanley cup med Pittsburgh för andra året i rad. Vilka två andra NHL-klubbar har han representerat under sin karriär?

1. New York Rangers och Anaheim

X. Anaheim och New Jersey

2. New York Rangers och New Jersey

Fråga 9.

Udominate blev för svåra för Telge Basket i vårens semifinal och vann med 3-1 i matcher. Vilken stad kommer Udominate ifrån?

1. Lund

X. Umeå

2. Borås

Fråga 10.

35-årige Södertäljeföraren Jocke Mangs vann under året mästerskapstiteln i Porsche Carrera cup. För vilken gång i ordningen?

1. 3:e

X. 1:a

2. 6:e

Fråga 11.

Valdemar Ahlroth från Nykvarn lämnade Växjö i somras efter fyra säsonger och skrev istället på för Storvreta. Poängkungen gjorde 48 poäng under förra säsongen och tog Växjö ända till … ja, hur långt gick de?

1. Semifinal

X. Final

2. SM-guld

Fråga 12.

Basketstjärnan Amanda Zahui är på väg att få sitt stora genombrott den här säsongen. Hon dominerar i landslaget och toppar poängligan i Euroleague. I vilket europeiskt land spelar 24-åringen?

1. Ryssland

X. Tjeckien

2. Polen

Fråga 13.

SSK slutade sist i hockeyallsvenskan säsongen 2016/2017, men lyckades klara sig kvar i serien via kvalspel. Hur många segrar lyckades man ta i grundserien efter full tid?

1. 11

X. 15

2. 13

Fråga 14.

18-åriga Denise Makota Ström från Nykvarn är en av Sveriges mest lovande i sin idrott. Under året har hon tagit silver på junior-EM, brons på junior-VM samt blivit trea i sitt första senior-SM. Vilken är idrotten?

1. Simning

X. Taekwondo

2. Brottning

Fråga 15.

Assyriskafostrade Mikael Ishak gör succé i tyska andraligan i fotboll och öser in mål för sin klubb Nürnberg. En klubb 24-åringen blev klar för i januari. Vilken dansk klubb lämnade han?

1. Randers

X. Odense

2. Midtjylland

Rätt svar? Se lite längre ner!

.

.

.

.

.

.

2, X, 1, 1, X, X, 2, 1, X, 1, X, X, 2, 2, 1.