Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad har hänt med Sverige?

Hur kan det komma sig att politiker och folkvalda kan ta så allvarliga beslut utan att först förankra det bland befolkningen? När man dessutom betänker att det är vi väljare som betalar löner, pensioner med mera för att politikerna ska sköta sina uppdrag inom ramarna för vad vi som väljare (arbetsgivare) ser som rimligt början man tvivla ännu mer.

Som jag har förstått strider nedläggningsbeslutet av Hjärt- och kärlcentrum även mot lagens skrivning om lika vård oavsett var man bor. Det i sig är helt ofattbart. Vad händer om vi väljare inte följer lagen?

Trots en storm av kritik från läkare, vårdcentraler och även vissa politiker men framför allt från oss som betalar deras löner händer ingenting, utan man tycker fortfarande att beslutet är helt riktigt och inte kräver någon motivering.

Som jag har förstått strider nedläggningsbeslutet av Hjärt- och kärlcentrum även mot lagens skrivning om lika vård oavsett var man bor.

Den stora frågan som uppkommer är naturligtvis, vem ska ta emot alla dessa patienter som känt sig trygga och väl behandlade på Hjärt- och kärlcentrum? De ska antingen ta sig till Stockholm eller till en vårdcentral i Södertälje där en kardiolog ska anställas för att ensam sköta 16 personers arbete. Ironin i det hela är att de på vårdcentralen inte är specialister utan vill remittera vidare.

Inte heller finns det några som helst riktlinjer för vart Hjärt- och kärlcentrums patienter ska skickas efter nedläggningen och nu är det endast två månader innan dörrarna stängs.

Vi måste tydligen spara och montera ner välfärd och trygghet samt lika vård för alla. Man kan undra vart alla våra skattepengar till landstinget tagit vägen.

Politiker ta ansvar för våra pengar och era uppdrag.

PB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare