Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad händer med seniorbostäderna?

Jag är en av många Järnabor som med intresse följt tidningens
rapporter om planerna att i Enegården bygga 40 lägenheter för äldre. Det råder knappast någon tvekan om att det nu och under kommande år finns ett mycket stort behov av bostäder som är anpassade till äldre.

Den kooperativa hyresrättsföreningen, som är initiativtagare, har uppenbarligen drabbats av oväntade svårigheter att finansiera projektet – en effekt av finans- och bankkrisen. Det budskap som styrelsen förmedlade vid årsstämman för en månad sedan var kärvt, men inte uppgivet. Min fråga är vad som hänt sedan dess. Den frågan riktar jag dels till föreningen, dels till dem i kommunen som har ansvar för att det finns en väl fungerade bostadsmarknad till gagn för den framtida utvecklingen av Järna och andra delar av kommunens ytterområden.

Med ett ökat antal hyreslägenheter för äldre frigörs lägenheter och småhus som kan övertas av småbarnsfamiljer och ungdomar.

Tillgången till seniorlägenheter är således inte en fråga enbart för gruppen äldre.

Vad jag förstår har styrelsen för den kooperativa hyresrättsföreningen under ett antal år lagt ner ett enormt arbete, insatser som inte kostat kommunen något.

Min fråga till kommunen är därför: vad gör Telge fastigheter, Telge bostäder, äldreomsorgsnämnden och kommunstyrelsen för att ta tillvara det arbete som föreningen gjort? Jag anser att föreningen och kommunen har ett gemensamt ansvar. Det behövs fler hyresbostäder i Järna – det vore en förlust för hela kommunen om projektet Enegården inte kan fullföljas.

En som tillhör ”nästa” generation seniorer

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel