Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är ditt favoritresmål?

Kanarieöarna, Thailand och Egypten. Nu flyr många Södertäljebor vinterkylan. Andra står ut och planerar för semestern.
– Folk är ute i god tid inför sommaren, säger resesäljaren Malin Andersson.

Egypten och Kanarieöarna för en vecka, Thailand om man vill vara borta lite längre. Så ser trenden ut för Södertäljebornas vinterresor, enligt Malin Andersson på Björcks resebyrå.

Samtidigt pågår redan nu försäljningen av sommarresor för fullt. Malin Andersson tror att en dålig sommar förra året gjort att många är ute i god tid.

Enligt reseföretaget Ticket är Gran Canaria länets populäraste vinterresmål. Sedan kommer Phuket och Teneriffa före egyptiska Hurghada.

Förra året såg man på Ticket tecken på att konjunkturen gjorde att människor valde bort långa resor till Thailand över sportlovet. I år är långresorna åter populära, framför allt till Phuket men även till Bangkok och Krabi.

Malin Andersson håller med.

– Folk har inte slutat resa. Just sportlovsveckorna har många bokat sedan länge. Man vill fly till värmen, säger Malin Andersson.

Var åker du helst för att fly vintern? Skriv en kommentar.

Hit åker vi helst

1. Gran Canaria

2. Phuket

3. Teneriffa

4. Hurghada

5. Sharm El Sheik

6. Bangkok

7. Geneve

8. Krabi

9. Miami

10. Fort Lauderdale

Källa: Ticket