Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad anses som acceptabel handläggningstid i ett bygglovsärende?

Annons

En ansökan om bygglov lämnades in oktober 2018. Ansökan gällde renovering av en fasad runt några garageportar, som bytts ut.

Anmäl text- och faktafel

Först sades det att inget bygglov behövdes. Sedan ändrades det till att bygglovsansökan skulle inlämnas. Detta gjordes i februari 2019 – tre månader senare kom besked att inlämnad bygglovsansökan var godkänd. Sedan ska bygglovet behandlas under tio veckor innan bygglov eventuellt kan beviljas.

Hoppas att det nu blir gediget och ordentligt gjort och att det inte blir några fel. Misstänker att kompletteringar med mera kommer att begäras. Antar att processen kommer att fortgå fram till oktober 2019.

Nog kan man som medborgare ha synpunkter på detta. Antal byråkrater har utökats, ”ny” stadsdirektör finns på plats, ett antal andra direktörer likaså. Vad består problemet av?

Postnord har fastlagt hur många vardagar bolaget har på sig att hämta och dela ut post. Region Stockholm ska erbjuda specialistvård inom 90 dagar. Äldre- och barnomsorgen ska leverera direkt på dagen.

Bästa Fru Godner (S) med medarbetare, detta är icke acceptabelt. Det vore bra om ni prioriterade hemmaplan och de verksamheter som ni har ansvaret för. Och det ni är tillsatta för att i första hand göra – att sätta och följa upp verksamhetsmål och kvaliteten på utförda medborgartjänster.

Eller är det så att kommunen inte är så attraktiv som arbetsgivare, så det finns för få kompetenta medarbetare som ska ge basservice till medborgarna?

En i skrivbordshögen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare