Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vackra blommor i ett skräpigt Södertälje

Stadens trädgårdsmästare med sin personal ska ha ett stort fång med rosor på det fina sätt de utsmyckar krukor och parker med fina blomsterarrangemang.

Däremot blir det ett stort fång med ris till den avdelning inom kommunen som sköter grönytor där sly nu växer.

Vi kan börja med Kattsvansen – sly hänger ut i vägbanan, hela slänten är full med skräp och vid parkeringen vid Paradisgränd syns snart inte bilarna för det buskage som växer.

Efter hela Västra Kanalgatan syns knappt vägräcket.

Om det är samma avdelning som sköter om Mälarehamnen så finns det mycket att göra. Det är ingen trevlig syn för dem som lägger till med sina båtar och väntar på broöppning. Ogräs och en massa skräp.

Det är inte bara kommunen som sköter sitt uppdrag på ett dåligt sätt för våra båtturister. Sjöfartsverket brister i sitt ansvar för inloppet från Mälaren till slussen – den västra sidan av kanalen är igenvuxen. Båtturister som lägger till för att vänta på bro-öppningen vid Mälarbron möts av en ovårdad kanalslänt med högt gräs och sly. Klotter har funnits på minnesplattan som är uppsatt i snart två år, utan att åtgärdas.

Jag har både via telefon och mejl hört av mig till de berörda, men ingen verka bry sig om vårt ansikte utåt för vår stad. Södertälje har blivit en nedskräpad stad.

Som jag började med vill jag ge trädgårdsmästaren med sin personal ett stort fång rosor, de verkar veta vad studs och puts är. Jag trodde kommunens devis var att vi skulle vara en turiststad.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel