Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(V) vill ha gratis surfande

Alla Södertäljebor ska få surfa gratis i centrum. Det tycker Vänsterpartiet och förslår att kommunen ska skapa ett fritt trådlöst nätverk.

Den som sitter ute eller på ett fik i Södertälje centrum och ska jobba på sin dator upptäcker att det finns flera nätverk i närheten som vanligtvis är låsta.

Nu vill Vänsterpartiet i Södertälje att ska skapas ett trådlöst nätverk som är fritt att använda för alla.

– Runt om i världen finns turistorter som har fria surfzoner och det tror vi skulle vara ett stort lyft för Södertälje centrum, säger kommunalrådet Staffan Norberg (V).

GÅ SAMMAN. Han tror att om flera parter går samman, bland andra kommunen, Telge nät och företagare, går det att finansiera ett billigt och tillgängligt nätverk.

– Sedan kanske man får begränsa öppettiderna så att alla som bor i Södertälje centrum inte får tillgång till gratis nät dygnet runt, säger Staffan Norberg.

MÖJLIGT. Hans Blecher, försäljningschef på Telge nät säger att det säkert är möjligt att bygga ett trådlöst nätverk

i centrum.

– Men för att vi ska se över frågan krävs ett intresse från Södertäljeborna och att nätverket kan finansieras på något sätt, säger han.

Vänsterpartiet kommer att väcka nätverksfrågan i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen.