Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V och SD är helt väsensskilda partier

Något som stör mig är att man gör jämförelser mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Anmäl text- och faktafel

Man kallar dem ytterlighetspartier. I och för sig är det bra att stå så långt som möjligt ifrån SD, som även i dag har en politik som gör skillnad på människor. Som tror att vi i Sverige har ett större värde än andra. Rasismen frodas både bland de styrande i partiet och bland gräsrötterna. Tyvärr har en del gått på att det är ett ”vanligt demokratiskt” parti. Men deras strävan är att förminska demokratin, att styra över kulturen och massmedia med mera.

Vissa kallar Vänsterpartiet ett kommunistiskt parti och jag har fått frågan om vi vill ha det som i Ryssland/Sovjet. Jag har aldrig hört någon i nuvarande V som velat ha det åt det hållet. Jag har sett och känt ångesten hos min mamma när hon tänkt tillbaka på när deras hus i Helsingfors bombades sönder av ryssarna. Så ett klart: Nej!

Mer och mer ser man bevis på hur SD stöttas av trollfabriker, oftast placerade i Ryssland eller liknande. Man hör också fler inom SD som sympatiserar med Ryssland och andra antidemokratiska länder.     

Så jämför inte V med SD.

V är ett demokratiskt socialistiskt parti som jobbar för människors lika värde, välfärd, bättre och billigare boenden och mycket mer. Sedan finns det mer att göra, både lokalt och övergripande.

Det politiska läget vi har i både landet och Södertälje är inget önskeläge. De goda krafterna måste gå samman och se till att vi går åt rätt håll. Mot ett mänskligare samhälle.

Lasse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare