Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utslagna - efter rysare

Södertälje Kings är ute ur Europe Cup. Efter ett drama tappade de svenska mästarna fotfästet i slutsekunderna borta mot Rosa Radom.

Med 21 sekunder kvar och i underläge med en poäng hade Södertälje Kings möjligheten att ta matchens sista skott.

Men David Lejasmeiers halkade - och med det rasade Kings också ur Europe Cup.

Rosa Radom fastställde slutresultatet 81-77 från straffkastlinjen, vilket innebär att Europaspelet tar slut nästa vecka för Kings.

Det polska laget spred poänggörande, fem spelare var över tio poäng, men fick framförallt avgörande insatser från guarderna Torey Thomas och Michael Sokolowski, 16 respektive 14 poäng.

För Kings visade Lejasmeiers och Skyler Bowlin upp sina kreativa förmågor, med sex respektive sju assister. Och de som avslutade var oftast forwardarna Toni Bizaca, 23 poäng, och Chris Czerapowicz, 22 poäng. Dino Pita fyllde på med 11.

Matchen böljade rejält, i vad som närmast blev en trepoängstävling mellan lagen. Kings sköt bra. Rosa Radom ännu bättre. Ett tag såg Kings ändå ut att kunna koppla ett grepp, när Toni Bizaca med 11 poäng i början av andra perioden skapade en tiopoängslucka för de svenska mästarna.

Men Rosa Radom gick ikapp och förbi. Först när Skyler Bowlin och Czerapowicz fick skyttet att lossna i tredje arbetade sig Kings tillbaka in i matchen.

Rosa Radom hade ändå de avgörande marginalerna - och returerna på sin sida. Seid Hajric slet till sig en offensiv retur i slutminuten, som ledde till 78-77 från straffkastlinjen. Och det var inte ologiskt. Ett område där det polska hemmalaget verkligen straffade Kings var i den offensiva returtagningen, som genererade 15 poäng för Rosa Radom mot endast två för Södertälje.

Nästa vecka avslutar Kings turneringen hemma mot Royal Hali Gaziantep.