Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utpressning tas upp i gangsterrättegången

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

I dag fortsätter den stora gangsterrättegången i Stockholms säkerhetssal mot flera personer inom Södertäljenätverket som åtalas för utpressning.

Förra veckan avslutades dubbelmordsåtalet mot tio personer inom Södertäljenätverket, i dag fortsätter rättegången med nya åtalspunkter mot flera av de tilltalade. Det gäller en utpressning av en familj i Södertälje, som enligt åklagarna tvingades att betala 200000 kronor till nätverkets ledare och fyra andra.

Familjen vände sig till Oasenföreståndaren Yaacoub Moussa för att få hjälp och denne ska enligt polis-en ha försökt medla med Södertäljenätverkets ledare. Enligt familjen ska då nätverkets ledare ha blivit rasande och uttalat att han skulle röja Yaacoub Moussa ur vägen. Två veckor senare sköts Yaacoub och Eddie Moussa ihjäl inne på spelklubben Oasen i Ronna centrum.

Inom kort kommer även ett nytt åtal att väckas mot två av de redan tilltalade. Efter förra veckans hårda kritik från försvarsadvokaterna har nu tingsrätten beslutat sig för att förlänga rättegången.

– Vi har nu planerat in ytterligare fyra förhandlingsdagar och förlängt målet så att det nu slutar en vecka senare. Jag tycker att vi uppnådde en sorts konsensus, säger lagman Katarina Wingqvist Ekholm till TT.