Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utgav sig komma från hemtjänst - bestal 90-åring

Den 90-åriga damen släppte in mannen i tron att han kom från hemtjänsten. I stället stal han smycken och annat från hennes lägenhet.

Annons

Det var vid tretiden på fredagseftermiddag som en man ringde på hos en äldre dam på Förmansvägen och efter att han uppgav sig komma från hemtjänsten blev han insläppt.

Mannen lurade ut den 90 åriga damen på balkongen sedan gick han in och började rota i lägenheten och plocka på sig saker.

- Efter besöket såg den gamla kvinnan att det saknades smycken och annat i lägenheten. En anhörig som kom till henne senare hjälpte henne att göra en anmälan och polisen kontaktades klockan 15.55, säger polisens informatör Albin Näverberg.

Polisen kommer att besöka den bestulna kvinnan och ta upp en anmälan på plats och försöka säkra spår efter gärningsmannen. Ärendet rubriceras som stöld och åldringsbrott.