Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uteblivna straffar förbryllade Assyriska

En tung förlust igen för Assyriska. Missade chanser. Och kanske ett par uteblivna straffar - det tyckte i alla fall både tränaren Tor-Arne Fredheim och backen David Durmaz.

Annons

Assyriska skapade en del chanser men gjorde inga mål. Halmstad gjorde två och vann med 2-0.

Men kanske borde Assyriska fått chansen från straffpunkten.

I första halvlek, efter drygt 15 minuters spel, stängdes Daniel Sliper bryskt av en HBK-back efter att han plockat ner ett inlägg från Mattias Genc som Ken Fagerberg skarvade vidare till Sliper.

- Den i första halvlek var solklar straff, jag vet inte vad han friar för, säger Tor-Arne Fredheim.

David Durmaz pratade med domaren Nermin Cisic efter situationen och fick ett klart besked om att denne var säker på sin sak - men ingen närmare förklaring.

Möjligen kan man resonera kring om Sliper hade möjlighet att nå bollen eller om han fick den för långt ifrån sig - men stängningen får nog sägas vara odiskutabel.

- Jag är inte en sån som vill prata och gnälla, men vi har två solklara lägen där det ska vara straff. Jag vet inte, känns som att vi har allt emot oss nu, säger David Durmaz.

Det andra läget kom i andra halvlek, när Assyriska jagade kvittering. Tim Söderström gick mot främre stolpen för att stöta in bollen efter ett inlägg, men fick sig en liten tryckare i avslutsögonblicket. Inte tillräckligt hårt för att döma straff, tyckte domare Cisic.

- Vi har inget flyt och vi får inte med oss straffsituationerna heller, säger Tor-Arne Fredheim som konstaterade att det är så fotbollslivet kan vara när man slåss i botten av tabellen och möter ett topplag.

Assyriska hade även ett tredje läge där både Durmaz och Fredheim tyckte att det i alla fall doftade straff.

- Det är på gränsen det här med Simon (Strand) också, när han väl slår in inlägget kommer de i väldans fart och glidtacklar med på, säger David Durmaz.