Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbildningsfrågorna kan slås ihop

KD:s förslag att slå ihop gymnasie- och vuxenutbildningen kan vara på väg att genomföras.

Annons

– Det finns många samordningsfördelar att utbildningsfrågorna hamnar på ett kontor, säger stadsdirektören Martin Andreae som också utrett frågan.

Södertälje. Martin Andreae genomförde i höstas, med en extern konsult, en utredning som bland annat berörde frågan om samordning av vuxenutbildning och gymnasieutbildning.

–Den utredningen är färdigställd, och nu tror jag att ett beslut om den framtida organisationen är nära förestående, säger Martin Andreae.

Utredningen gick ut på att föra över de lokala arbetsmarknadsfrågorna från arbetslivskontoret till socialkontoret och föra över vuxenutbildningen till utbildningskontoret.

–Men det handlar inte om politiken, om nämndernas uppdelning. Sådant hanteras vid nya mandatperioder, menar Andreae.

Hur som helst kommer KD:s motion, som också gick ut på att vuxenutbildningen också politiskt skulle inlemmas under utbildningsnämnden, inte att utredas vidare då arbetslivskontoret menar att stadsdirektörens framtida beslut kommer att avgöra frågan.

– Det finns många samordningsfördelar, och visst vore det bra om utbildningskontoret, som är proffs på utbildning, har hand om vuxenutbildningen också, menar Martin Andreae.