Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Urspårad firmafest fångades på film

Den tråkiga firmafesten slutar med tårtkrig och champagnesprutning. Det skulle kunna vara på riktigt men är en Södertäljeproducerad musikvideo.

Annons

Ballonger i taket, halvätna kakor som smulat ner papper med företagets sviktande siffror och finklädda människor.

Hade det inte varit för alla filmkameror, strålkastare och oändligt många meter kabel som låg utspridda över hela golvet hade man inte förstått att det bara är en filminspelning och ingen riktig firmafest som äger rum.

Så småningom ska det bli en musikvideo till houseartisten Cantoreggis senaste låt som släppts på Södertäljeskivbolaget Galagowear.

– Vi har gjort musikvideor förut men det kändes skönt att få lämna över allt till produktionsbolaget, de är väldigt professionella, säger Patrik Alén från Galagowear.

Bakom produktionen står Södertäljebaserade produktionsbolaget TS produktion och producent Thomas Aziz.

– Vi har gjort flera musikvideor men det här är första gången vi gör det i Södertälje. Det är en gammal idé vi haft som äntligen blivit verklighet, vilket är kul, säger han.

Idén till musikvideon spånade han fram tillsammans med killarna på Galagowear.

– Det är halvrockig housemusik med streetkänsla så vi tänkte direkt på en fest som spårar ur och så blev det, säger Thomas Aziz.

Inspelningen pågick en hel dag med hjälp av elva personer från produktionsbolaget, tre från skivbolaget och tolv statister mellan 40 och 72 år som kommer från bland annat Borlänge och Rimbo – och så Södertäljebon Tommy Wahlberg, 63.

– Jag blev förtidspensionär för ett år sedan och tänkte att det här med teater och film är rätt kul och när jag insåg hur mycket det finns att göra, ofta på dagtid, så tänkte jag att det passar mig. Men det här är första gången jag är med i en film, säger han.

Han tycker det är trevligt att träffa alla människor och har inte laddat något speciellt inför inspelningen.

– Som gammal tävlingsmänniska har jag rutin på att kunna koncentrera mig när det behövs, säger han och berömmer filmteamet.

– Det har varit väldigt bra ordnat och tydliga direktiv. Mest ser jag fram emot slutscenen när vi spelar fulla och ramlar omkull, skrattar han.

Ali Sadeghian från Kista som spelar firmans chef har mer rutin på inspelningar.

– Jag har jobbat som skådespelare och artist, jag skriver, sjunger och producerar låtar. Det är utmärkt ordning här, annars kan det ta tid, säger han.

Thomas Aziz är också nöjd med inspelningen, trots två elfel som försenade inspelningen något.

– Vi ger alla medverkande vår kärlek och då ger de sin tillbaka, säger han.