Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppvuxen i Scaniarinken – nu vill han stoppa SSK

Daniel Eriksson har gjort sex år som tränare för SSK:s J20-lag. Nu står han i Vimmerbys bås som huvudtränare. – Det känns inget speciellt alls, säger han.

Daniel Eriksson har vuxit upp i Scaniarinken och varit både spelare och tränare i klubben. Nu är han motståndare för första gången, när han ska försöka leda Vimmerby till seger mot just SSK.

– Det känns faktiskt inget speciellt alls. SSK är så mycket mer än A-laget. Jag känner mycket mer för föreningen, jag har ju sprungit i Scaniarinken sedan jag var liten. Men jag har ingen särskild relation till särskilt många i A-laget just nu, säger Eriksson.

Vimmerby slutade trea i allettan södra, vilket många i stan såg som en överraskning, med en ny tränare och stora delar ny trupp.

– Det har gått fort sedan vi började. Grunden har varit att börja med det som är enklast att lära, försvarsspelet, och att bygga upp en träningskultur i klubben. Vi har vunnit mycket på vårt försvarsspel, och kanske fått en stämpel som ett defensiv lag. Men jag tycker att vi har utvecklat defensiven också. En del tycker att vi spelar kontringshockey och så är det kanske men inte i hela matcherna, säger Daniel Eriksson, som även bygger på sikt i klubben.

– Målsättningen är att vinna varje match, men på sikt handlar det om att utveckla spelare att kunna ta klivet upp, säger han.

Nedsläpp Allettan omgång 4

Vad? Vimmerby–SSK, omgång 4 i allettan.

Var? Vimmerby ishall.

När? Onsdag, 16.00.

Läget i Vimmerby: Har inlett allettan med tre raka förluster och blir allt mer i poängbehov för att inte halka efter. Stora stjärnorna är målvakten Linus Lundin och centern Joonas Koskinen, som har meriter från finländska ligan.

Läget i SSK: Tre raka segrar i allettan och övertygar mer och mer i spelet. Backen Robin Nilsson är skadad och missar matchen, Marcus Lundberg ersätter troligtvis. I övrigt är alla tillgängliga. Alexander Sahlin väntas vakta målet.