Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad föreläsare kommer att besöka fyra skolor i Södertälje

Under hösten kommer elever från fyra skolor i Södertälje diskutera tolerans, inkludering och personligt ansvar tillsammans med föreläsaren och författaren Mary Juusela.

Det är elever från Wasaskolan, Hölöskolan, Soldalskolan och St. Ragnhilds gymnasium i Södertälje som kommer att delta på temadagarna Lika Olika. Tillsammans med medarbetare från Scania, personal på skolan och vårdnadshavare kommer eleverna diskutera hur olikheter kan stärka en grupp, en skola, en arbetsplats och hela samhället.

Föreläsaren Mary Juusela har arbetat mot diskriminering och utanförskap så länge hon kan minnas, och berätta ofta om sina egna erfarenheter av mobbning. I ett pressmeddelande berättar hon att hon ser fram emot det kommande samarbetet med skolorna och Scania.

– Södertälje är en spännande kommun att arbeta i, med massor av erfarenheter och kunskap som måste plockas upp och tas till vara. Att Scania som en av de största arbetsgivarna finns på plats på skolorna under vårt värdegrundsarbete tror jag är en viktig symbol för framtiden.

Jan Hillerström, chef HR Support på Scania, tycker även han att det är viktigt att sprida dessa budskap.

– Vi jobbar ständigt för en företagskultur som bygger på mångfald och inkludering. Olikheter är en styrka i vår verksamhet. Genom initiativet Lika Olika ges en bra plattform och möjlighet att tidigt vara ute i skolor och prata om hur viktigt detta är. Vi ser fram emot temadagarna och tror vi kommer få många bra dialoger.