Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsalakonstnär visar tidens tand

I Gamla rådhuset på Stora torget ställer Arnold Bunge ut måleri och collage samt sin installation Skärvor. Allt handlar om tiden och konstnärens möten med forntida konst, speciellt de australiska aboriginernas.

Annons

Han var 17 år när han ställde ut för första gången. Konstnären Arnold Bunge har varit verksam som heltidskonstnär sedan 1980 och under åren medverkat i hundratals utställningar.

Det är första gången han ställer ut i Södertälje och i morgon har hans utställning Drömspår vernissage på Gamla rådhuset.

– Grundtemat är tid och då finns också installationen Skärvor med på utställningen. Den kom till 2002 och har utvecklats genom åren när besökare har skänkt klockor, bilder, poesi och andra saker som förknippas med tid. Även nu är man välkommen att skänka sådana saker, säger Arnold Bunge.

Det är Södertälje konstförening som arrangerar utställningen som pågår till och med 24 mars. Arnold Bunge ställer ut måleri och collage som handlar om mötet mellan hans egna berättelser och myter från forntiden.

– Jag hämtar min inspiration från forntida hällristningar, de australiska aboriginernas måleri samt hav och moln. Vare sig man går 10 000 år bakåt eller 10 000 år framåt i tiden, har vi människor alltid ställt oss dessa tre frågor: Varifrån? Varthän? Varför? Det är vad som inspirerar mig.

Annons