Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprörda över pensionärslunchens stängningar

Pensionärslunchen på lördagar är snart ett minne blott. Efter nyår kommer värdshuset på Bergviks seniorboende att stänga under helger. Något som rör upp starka känslor.

Anledningarna till att man efter årsskiftet väljer att stänga under helger är dels att det orsakar splittringar i personalgruppen och dels att man går back på att hålla öppet.

– Rent budgetmässigt går vi med brakförlust. Sen är vi fyra som jobbar helger, och jobbar man helg måste man vara ledig i veckan. Om flera ska vara det blir det splittringar i personalgruppen. Vi måste lägga resurserna där de behövs. Och det är mest aktivitet måndag–fredag. Men vi kommer att testa det här på prov och så får vi se vart det leder, säger kökschefen Adam Fridlund, som menar att de pensionärer han pratat med inte varit negativa till beslutet.

Men känslorna var heta när LT pratade med några av de boende.

– Det känns bedrövligt, jag har tur som har min grabb som hjälper mig, men har man inte det måste man nu beställa i förväg och hålla på, det är värdelöst, säger Roine Hägglund.

Det som kommer att erbjudas är att man under fredagen får köpa matlådor.

– Det är så dåligt, det är ju en samlingspunkt för oss som bor här, det är skandal, de borde skämmas, säger Marianne Ekström, också boende på Bergvik.

– Vi spelade kort varje dag, nu kommer ju en del inte komma hit, säger Roine Hägglund.

– De går ju en miljon back. Och när det handlar om oss äldre är en miljon tydligen väldigt mycket pengar.