Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprop mot länsstyrelsen efter vargattackerna – "Beklämmande brist på empati"

 
Vargattackerna på Molstaberg
Visa alla artiklar

Empatilöst och i strid med riksdagsbeslut. Så beskriver Fåravelsförbundet beslutet att inte tillåta skyddsjakt i Sjundareviret.

Länsstyrelsen i Stockholms län får nu hård kritik för sitt beslut att inte tillåta skyddsjakt efter de senaste vargattackerna i Sjundareviret.

Det är branschföreningen Svenska fåravelsförbundet som vänt sig till Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län, med en skrivelse där de skriver att Länsstyrelsens hantering visare en "beklämmande brist på empati och förståelse för drabbade djur och djurägare".

De framför också att de menar att länsstyrelsen inte tar hänsyn till riksdagsbeslut som säger att djurhållning inte påtagligt får försvåras i någon del av landet, och att socioekonomiska hänsyn ska tas.

Fåravelsförbundet har också startat ett upprop till stöd för Sveriges fårbönder där de bland annat kräver ekonomiskt stöd för förebyggande åtgärder, full ersättning för de kostnader ett angrepp för med sig och att skyddsjakt ska beviljas snabbt utifrån hur stor skada som skett.