Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppmärksammad bok om Södertäljemaffian prisades med Guldspaden

Journalisten och författaren Baris Kayhan har prisats med grävpriset Guldspaden för sin uppmärksammade bok om Södertäljenätverket.

Föreningen Grävande Journalister delar varje år ut en Guldspade till bästa undersökande reportage i sju kategorier. Över 160 bidrag tävlande, priserna delades ut på en gala i Helsingborg i helgen.

Det var i kategorin bok som Baris Kayhan prisades med Guldspaden för boken Nätverket – Södertäljemaffians uppgång och fall.

”För ett tålamodskrävande och modigt gräv utfört i en farlig kriminell miljö om en lokal maffias uppgång och fall.” Så lyder motiveringen.

LT har tidigare berättat om att Baris Kayhan attackerades med stinkspray under en signering av boken om nätverket vid ett besök i Södertälje , vilket polisanmäldes av förlaget Nordstedts.

Bland övriga vinnarna fanns DN:s granskning om IT-skandalen på Transportstyrelsen, SVT-dokumentären Fallet Kevin, SVT Västs Skönhetsgranskningen, Eskilstuna-Kurirens Trollfabriken, magasinet Sveriges Naturs grävarbete Mörkande risker kärnavfall och Breakits avslöjande wallrafferi om Cykelbuden – Sveriges första live-raff. Läs mer om vinnarna här.

Det är inte första gången Baris Kayhan vinner en Guldspade. 2014 prisades han för en granskning i Sveriges radio Stockholm om en allsvensk fotbollsklubb.