Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter till LT: mc-förare försökte köra på polis – skadade fotgängare

En person blev påkörd av en crossmotorcykelförare i Ronna under onsdagskvällen. Enligt en poliskälla till LT försökte mc-föraren strax före olyckan även köra på en civilpolis på platsen.

Det var runt klockan 19.15 på onsdagskvällen som en crossmotorcykelförare ska ha försökt köra på en civilpolis på Slåttervägen i Ronna. Det berättar en poliskälla till LT.

Crossföraren ska därefter ha fortsatt vidare på Vallvägen där denne körde på en fotgängare – för att sedan smita från platsen.

– Händelsen var helt oprovocerad, säger poliskällan.

Den påkörda fotgängaren togs om hand av sjukvårdspersonal på plats och var då ”vaken och talbar” enligt polisen.

Peter Lindberg, utredare på Södertäljepolisen, bekräftar att mc-föraren nu utreds för flera brott.

– Det gäller både vårdslöshet i trafiken, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka. Det sista är extra fult, säger han.

Vi har också uppgifter om att mc-föraren ska försökt köra på en polis?

– Ja det stämmer, civilpolis på plats upplevde att mc-föraren riktade in sig på dem.

Polisen letar nu en person och en cross som stämmer in på de uppgifter som finns.

FOTNOT: I en första version av artikeln beskrevs nyheten som att fotgängaren blev påkörd av en bilist. Den informationen har nu uppdaterats då det framkommit att det rörde sig om en crossmotorcykel.