Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Så mycket lön bötfälls hockeyspelarna med vid avstängning

Bötestrappan är slopad.
Nu kommer spelarnas bötesbelopp istället bli 12,5 procent av månadslönen enligt Mr Madhawk
– Procentsatsen ligger i nivå med tidigare belopp, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till Mr Madhawk.

Tidigare har det bötesbelopp en spelare tilldöms bestämts enligt en bötestrappa som bestod av tio olika nivåer, där till exempel en spelare med en månadslön på mellan 40 001 och 80 000 kronor alltid fick böta 8 000 kronor, med risk för en ökning av ytterligare 15% om disciplinnämnden ansåg att det varit ett extra grovt regelbrott eller om spelaren bedöms som en återfallsförbrytare.

Nu slopas bötestrappan.

Istället kommer alla bötesbelopp att vara en viss procent av en spelares lön.

Exakt hur stor procentandel av lönen det kommer vara vill inte disciplinnämnden berätta, men enligt Mr Madhawk kommer det att röra sig om 12,5 procent.

– Procentsatsen ligger i nivå med tidigare belopp. Detta system är mer rättvist, och är någonting som SICO (Spelarfacket) velat länge, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till Mr Madhawk som inte vill bekräfta exakt vilken procentsats som kommer användas.

Precis som tidigare kommer högre belopp kunna delas ut vid grova regelbrott och återfall.

För de spelare som döms för att ha filmat kommer de att bestraffas med böter på 5 000 kronor.