Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Nazister inblandade i storbråket utanför Flamingo – skrek "leve Malexander"

Enligt vittnen till storbråket utanför nattklubben Flamingo natten till söndagen ska personerna som bråkade ha skrikit nazistiska och rasistiska slagord i samband med bråket.
– Vi hörde ord som "hell seger" och "leve Malexander", säger personen.
Men från polisen är det locket på.

Enligt anonyma källor som var på platsen ska de personer som var inblandade i storbråket utanför Flamingo club natten mellan lördagen och söndagen ha skrikit rasistiska och nazistiska slagord i samband med tumultet.

– Vi hörde vid ett flertal gånger olika nazistiska ord från dessa personer. Ord som "hell seger" och "leve Malexander", säger källan som vill vara anonym och fortsätter:

– Min poäng är att det inte var ett vanligt krogbråk utan i mina ögon som vittne var detta personer med nazistiska värderingar.

Enligt vittnet är det inte säkert att personerna som bråkade ens varit inne på Flamingo. Däremot ska de ha uppträtt aggressivt och stått och skrikit i anslutning till nattklubben.

Efter att ordningsvakten tagit ifrån en av männen hans öl började bråket på allvar, säger vittnet.

– Det stod ett par poliser där som såg att han inte blev så glad av att bli fråntagen ölen. Så polisen gick fram till honom och då började han putta och mucka.

Han fortsätter:

– De tar ned honom på marken och då kommer hans vänner och börjar gå mot polisen, som ringer efter förstärkning.

Men hos Södertäljepolisen vill man inte kommentera uppgifterna. Tre av poliserna som ingrep skadades lindrigt. Ett 20-tal bråkstakar ska ha varit inblandade i tumultet med poliser och vakter.

– Jag har ingen kännedom om något sånt, jag får hänvisa dig till mediacentret, säger stationsbefäl Magnus Granath.