Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Mördaren kände kvinnan

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Den anhållne 27-åringen som misstänks för dubbelmordet på Västergatan i Södertälje sökte uppehållstillstånd hos Migrationsverket i november.

Natten mot den 24 januari hittades kropparna efter en 21-årig man och en kvinna i 20-årsåldern i en lägenhet på Västergatan i Södertälje. Enligt uppgift till LT ska båda ha utsatts för stickskador, det hela beskrivs som ett "besinningslöst våld". 21-åringen ska ha kommit som ensamkommande flyktingbarn några år tidigare, han studerade och jobbade extra på ett äldreboende i Nykvarn.

Hur länge kropparna legat i lägenheten innan de upptäcktes har polisen inte gått ut med.

– Men vi har en mycket god uppfattning om när det ska ha skett, säger en polis till LT.

Tidigt på måndagsmorgonen greps en 27-årig man utanför Stockholmsområdet misstänkt för mord. Vilken relation han haft till offren vill polisen inte gå ut med. Men en polis säger till LT:

– I varje fall kände gärningsmannen kvinnan, kanske båda, säger en polis.

Enligt Aftonbladet bodde den unga kvinnan i 21-åringens lägenhet sedan en tid tillbaka.

Mördaren ska ha täckt över kvinnans kropp efter mordet med ett tygstycke.

LT kan berätta att den anhållne 27-åringen ansökte om uppehållstillstånd på Migrationsverket den 17 november förra året.