Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Landstinget bryter med Vidarkliniken

Stockholms läns landsting förlänger inte avtalet med Vidarkliniken. Det uppger källor för Sveriges radios Ekot.

Vidarkliniken i Ytterjärna har avtal med sex landsting. Enligt Ekots källor har det största, Stockholms läns landsting, bestämt sig för att inte förlänga det avtal som går ut vid årsskiftet.

Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) bekräftar inte uppgiften, men riktar kritik mot Vidarkliniken.

– Vi har ett avtal med Vidarkliniken som gör att patienter kan komma dit, framför allt för rehabilitering. Nu har vi utvärderat deras verksamhet och funnit allvarliga brister, säger Anna Starbrink till Ekot.

Hon säger att verksamheten inte grundas på skolmedicin, utan att alternativmedicinen dominerar. Hon ser också brister i journalföringen.

Vidarkliniken svarade på torsdasgen på kritiken genom att hänvisa till en rapport från konsultföretaget EY som ska presenteras för landstinget. Där är slutsatsen, enligt Vidarkliniken, en annan.

– Jag hoppas att Anna Starbrink tar del av den sakinformation som kommer fram i den oberoende revisionsrapport EY just har slutfört. Vi ser fram emot fortsatt positiva och konstruktiva samtal med beslutsfattarna i Stockholms läns landsting i frågan, säger Ursula Flatters, läkare och styrelseledamot i stiftelsen Vidarkliniken, i pressmeddelandet.

Läs även: Vidarklinikens mediciner kan förbjudas

Mathias Jonsson [email protected]