Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: AFF kan värva från allsvenskan

Assyriska letar mittfältare - och diskuterar nu med Djurgården. 20-årige Soo Yong-Yoon kan komma att lånas ut till Södertäljeklubben.

För fotbollskanalen.se bekräftar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att den allsvenska klubben diskuterar en utlåning av Soo Yong-Yoon till Assyriska.

- Absolut, vi har för diskussioner med Assyriska om Yoon. Han har haft en härlig utveckling hos oss sedan han kom hit. Ska han göra sig själv rättvisa handlar det i det korta perspektivet om att han ska få speltid och där har vi fört diskussioner med Assyriska, säger Bosse Andersson.

Enligt sajten är klubbarna bara detaljer ifrån att komma överens.

Den 20-årige sydkoreanske mittfältaren har ytterligare ett år på kontraktet med Djurgården, som han anslöt till inför förra säsongen.

Under debutåret i Sverige lät genombrottet vänta på sig. Yong-Yoon gjorde inhopp i cupen, men spelade annars uteslutande i U21-laget.

Först under en träningsmatch på sommaren fick Soon Yong-Yoon debutera i Pelle Olssons A-lag.

– När jag kom till Sverige var det en väldigt annorlunda typ av fotboll för mig, i Sydkorea var det mer passningsorienterat. Så jag har försökt anpassa mig till det hårdare mer fysiska spelet här. Men jag tycker att det går framåt hela tiden och jag jobbar hela tiden hårt för att bli ännu bättre. Jag kör mycket extraträning efter passen för att utvecklas. Jag gillar att jobba hårt, sade Yong-Yoon till Djurgårdens hemsida.

Samtidigt står det klart att Assyriska inte kommer att värva tidigare Gais-backen Calle Svensson, som provspelat med klubben tidigare. Han har nu skrivit på för Nyköpings Bis, enligt klubbens hemsida.