Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppe på Berget behövs inget hotell

Annons

Södertälje bär en historia. Människor kommer och går, men platsen den består.

På platsen lämnas det spår från tusentals år. Nu behöver Södertälje modiga politiker i olika nämnder men främst i kultur- och fritidsnämnden och stadsbyggnadsnämnden.

Anmäl text- och faktafel

Skälet är att några människor vill bygga ett hotell där det förut stått ett värdshus på Torekällberget. Ett högre hus i flera våningar.

Torekällberget är ett friluftsmuseum där generationer går och tittar på spår från tider som varit och lär om historien runt om och i Södertälje. Berget är ett kulturhistoriskt arv och en stor investering av Södertäljeborna genom åren i form av skattemedel och gåvor.

Hit går man med familj, firar traditioner och går på fantastiska marknader som för ett ögonblick ger oss kunskap om hur det kunde vara i svunna tider i Sverige. Här finns det djur som är ovanliga då de är tamboskap från förr. De behöver nattvila och så lite störningar som möjligt.

Säg nej till hotell och tala vänligt men bestämt om att de kan få bygglov för ett likadant värdshus som brann.

Dessutom kommer den fina miljön runt kvarnen, stadsparken och kägelbanan helt att överskuggas av detta hotell. Så våga ta ställning för Berget som friluftsmuseum och utflyktsplats för Södertäljebor och andra gäster. Säg nej till hotell och tala vänligt men bestämt om att de kan få bygglov för ett likadant värdshus som brann.

Eller varför inte köpa tillbaka marken så att kommunen och därigenom Södertäljeborna får hela handlingsutrymmet för platsen?

Modiga politiker, stå upp för Södertäljes egen historia – den som Kringelstaden bär – och säg nej till hotell.

Nena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare