Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till bevis för nya majoriteten

Anmäl text- och faktafel

Känns fantastiskt att Södertälje lyckats få ihop ett styre så snabbt. Hoppas det kan leda till ett gott samarbete där äldreomsorgen kommer i fokus. Centerpartiet lovade ju att driva den frågan.

Jag hoppas nu att köerna till äldreboenden minskar drastiskt. Det kan inte vara så att de som är i mest behov av hjälp på äldre dar ska behöva få ett besked att mer hemtjänst är lösningen.

Det kan inte vara så att personer vid ett skrivbord och ett snabbt hembesök ska avgöra de äldres sista år i livet.

Jag vill återigen poängtera att de äldre söker inte ett annat boende och vill lämna sitt älskade hem för nöjes skull utan för att de känner att den otrygghet som uppkommit i samband med åldrandet, sjukdom av olika slag både fysiskt och psykiskt gör att detta är det enda alternativet.

De äldre i Södertälje kommun är merparten människor som byggt upp staden. Gjort fantastiska insatser för kommunen genom alla år. Det är dags för kommunen att ge tillbaka.

Alla behöver och vill inte ha hjälp utan klarar sig jättebra som det är just nu. Men det är detta som blir ett problem, för en dag behöver även dessa människors hjälp. Sjukdom och andra problem kommer snabbt i våra liv. Då kan inte kommunen ha över 50 personer i kö för att få ett annat boende nu. Ni vet ju inte vad som händer om några veckor, månader och år.

Så upp till bevis nu politiker. De kan inte vara så att de äldre ska behöva uppleva ytterligare en mandatperiod med svek från er politiker.

Bitte Andersson

anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare