Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unikt möte i Elises salong

På trettondagen är det dags för en ny uppsättning av Elises salong på Oktoberteatern.

Den här gången med Lena Willemark, Jonas Holmberg, Olle Steinholtz och Elise Einarsdotter själv. Elise Einarsdotter har lång erfarenhet som pianist och kompositör.

För elva år sedan fick hon en förfrågan om att skriva musik till en pjäs som Oktoberteatern skulle sätta upp. Det ledde till uppkomsten av Elises salong – ett samarbete på fri basis som består av möten i musik och samtal mellan olika musiker ett par gånger om året.

– Det har nästan blivit en institution i Södertälje. Varje salong är unik. Till våren kommer det en ny, berättar Elise Einarsdotter på mjuk skånska.

Hon är uppvuxen på Österlen och mycket av den musikaliska inspirationen hämtar hon från sin hembygd. I salongen på trettondagen möter hon Lena Willemark, Jonas Holmberg och Olle Steinholtz. Det är musiker hon haft mycket att göra med genom årens lopp. Någon jamsession blir det dock inte.

– Nej, det är ganska uppstyrt och väl förberett. Vi kör två avdelningar med paus.