Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsgäng krossade förarhytt

På onsdagseftermiddagen blev boende i Fornhöjden vittnen till hur 25-talet ungdomar kastade sten mot en buss. Nu har polisen gett order om att inga bussar får åka in i Fornhöjden. Boende där får ta sig hem till fots.

– Jag vet inte exakt vad som hänt ännu men 25 ungdomar i Fornhöjdens centrum har kastat sten på en av våra bussar. De har krossat dörren till förarhytten med stenar, säger Christer Byskata, skyddsombud på Nobina.

Hur mår busschauffören efter omständigheterna?

– Han är tagen ur tjänsten för tillfället. Jag har inte hunnit prata med honom men man blir skärrad när sånt här händer. Och den känslomässiga reaktionen kan komma först efteråt. Det är för jävligt att vi förare ska bli behandlade på det här viset. Så sent som i går hade vi en förare som blev beskjuten i Fittja, säger Christer Byskata.

Polisen förhör vittnen till händelsen och bussföraren ska också höras under kvällen.

– Buss 759 och 758 är tagna ur trafik. Folk får promenera från Moraberg alternativt Östertälje upp till Fornhöjden, alternativt ända från Glasberga, trots att det är långt. Det är så klart svårt för de äldre i värmen. Det är polisen som avgör när vi kan släppa på busstrafiken igen. Inge vet hur lång tid det tar, säger Christer Byskata.

Bara någon timme senare inträffade en ny incident, den här gången i Hovsjö. Enligt Christer Byskata ska ytterligare en busschaufför blivit utsatt. 

– Vi har en till incident, en av våra busschaufförer har blivit hotad i Hovsjö.

Varken polisens länskommunikationscentral eller Södertäljepolisen vill uttala sig om vad som har hänt eller om de ser ett samband mellan händelserna. Enligt Nobinas pressjour hänger de dock inte ihop.

– Det har egentligen inte med varandra att göra. I Hovsjö har några personer fått stopp och fått åka med på bussen trots att de inte stod vid hållplatsen. Sedan har en diskussion uppstått där chauffören har blivit hotad, säger Mahdi Ahmadi på Nobina.

Vid 17.15-tiden under onsdagskvällen var busstrafiken igång till Fornhöjden igen. Då hade polisen meddelat Nobina att läget var lugnt i området.