Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar på jakt efter anställning

Det var fullt hus på Qulturum Sländan i Nykvarn i går när över 300 Nykvarnsungdomar och 23 arbetsgivare gavs möjlighet att träffas.

Det är kö utanför Qulturum Sländan där arbetsgivare står beredda att ta emot årets sommarjobbssugna Nykvarnsungdomar. I år är utställarna 23 stycken, något som glädjer Shabo Simonsson gruppledare på arbetsmarknadsenheten Nykvarns kommun.

– Tidigare år har vi haft mellan 17 och 19 utställare så det är verkligen kul att ännu fler i år vill ta ett samhällsansvar och göra något för alla våra ungdomar, säger han.

Två av dessa ungdomar är Ella Fridman och Hanna Ankerhag, båda 17 år.

– I sommar vill jag gärna ha jobb på Ica eller Swedbank, så de tänker jag prata med, säger Hanna Ankerhag och styr stegen mot Ica Supermarkets bord, där bland annat

Henric Järnström tar emot intresseanmälningarna, som brukar ligga på runt 140 stycken inför varje sommar.Flera företag på mässan har varit med sedan starten men ett par är nya för i år.

Förra årets två mässor drog 250 ungdomar och 102 jobb kunde erbjudas. Hur många jobb det blir i år är inte klart men det kom i alla fall över 300 ungdomar till årets mässa, ett rekord, enligt Shabo Simonsson.

Mässan anordnas av Nykvarns kommun, Arbetsförmedlingen i Södertälje och arbetsgivare i Nykvarn.