Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar får 100 000 att festa för

I går träffades ungdomar i stadshuset för att planera årets stora sommarfest med artister och dans för alla skolelever.

För det är barnen som bestämmer hur festen i samband med skolavslutningen kommer att se ut.

– All vår verksamhet bygger på ungdomarnas egna idéer och engagemang. Och sedan försöker vi coacha dem så att de når det målet som de själva har satt, säger Dunstan Avila Hjelte, eller Roffe som han kallas, Ung fritids verksamhetsledare.

Mötet i går var det andra planeringsmötet. Representanter för elevråden på Södertäljes kommuna skolor fanns på plats. I fjol hölls festen i Täljehallen men i år är stadshuset bokat.

– Det blir förmodligen i stadshuset, kommunikationerna är bäst här, säger Roffe.

Eleverna har 100 000 kronor till sitt förfogande. Det är nämligen kommunens budget. En artist är på gång. Malmökillen Paul Rey.

– Han har tackat ja men det är inte hundra procent klart, säger Roffe.

Att få artister av en större dignitet blir svårt då de antingen är uppbokade eller för dyra. Frans ville exempelvis ha 140 000 kronor för att komma till Södertälje, berättar Roffe.

Det finns några regler. Åldersgränsen är 13-17 år, det är drogfritt som gäller och det gäller även artisterna. De måste vara ”rumsrena”.

– Vi vill ha roligt och inga dumheter, säger Simon Racho, 15, som går i årskurs nio på Wasaskolan och är sekreterare i elevrådet där.