Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga judotalangen David Ahlqvist får årets Struerpokal

Struerpokalen har delats ut sedan 1971 till föregående års bästa idrottsprestation, individuellt eller i lag.

16-årige David Ahlqvist är en lovande och framgångsrik medlem i Södertälje judoklubb, och har redan nått Sverigeeliten i judo. Han började i judoklubben redan som 8-åring och hans brinnande intresse för sporten har lett honom till silverplats i junior-SM sommaren 2017.

Under 2017 nådde han även framgångar i flertalet andra tävlingar, bland annat silver i Borås judo challenge, silver i Södra judo open, silver i P18-55, guld i Sundsvall Cup och silver i P18 Elit.

David Ahlqvist är också aktiv tränare för medlemmar i föreningen. Till hösten har han antagits på judogymnasiet i Lindesberg där han ytterligare får utveckla sin talang inom judo.

Årets pristagare har utsetts av en jury ledd av kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Bohman Enmalm.

— Mina varmaste gratulationer till David Ahlqvist, säger Anna Bohman Enmalm i ett pressmeddelande. Jag är imponerad av hans fina framgångar. Han är ett föredöme för andra ungdomar i sin roll som hjälptränare på klubben.

Struerpokalen har delats ut sedan 1971 till föregående års bästa idrottsprestation, individuellt eller i lag. Priset delas ut till en eller flera ungdomar som under året fyller högst 18 år och som tävlar för en förening i Södertälje kommun.