Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung amerikan på provspel med Assyriska

Han fick inget kontrakt med Djurgården. Nu ska den 18-årige amerikanen testa med Assyriska.

18-årige amerikanske backen Alonzo Clarke har den senate veckan tränat med Djurgården utan att spela till sig något kontrakt. Clarke spelade under hösten sin första säsong för collegelaget Akron Zips, men har nu tänkt sig att hoppa av college och satsa på en karriär i Europa i stället.

– Alonzo har varit väldigt tydlig med att han vill ut i Europa och han har tidigare deltagit i verksamheter i olika klubbar ... Han fyllde 18 år i höstas och det ska bli väldigt intressant att se honom i vår verksamhet. En allround försvarsspelare som kan spela överallt i backlinjen, sade Djurgården sportchef Bosse Andersson till dif.se då.

– Jag har spelat som mittback, ytterback och även som defensiv mittfältare så jag är ganska mångsidig som spelare, berättade Alonzo Clarke själv.

I veckan meddelade dock Andersson att det inte blir någon fortästtning i Djurgården för Clarke.

– (Han) hade otur och fick en smäll på fotleden under träning vilket minskade hans träningstid med laget. Oavsett detta kommer han inte att fortsätta med oss och vi har inte någon avsikt att gå vidare med Alonzo framöver. Han kommer att träna med Assyriska under nästa vecka, som sett honom i träning med oss, och de är intresserade av att titta närmare på honom, förklarade Bosse Andersson för dif.se i helgen.