Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underlivshögern är unken

Den svenska underlivshögern har det svårt när samhället förändras. Tommy Hansson (SD) är en.

På insändarplats ondgör sig Hansson över att Centerpartiet, Moderaterna och Folkpartiet nu med stöd av de rödgröna partierna vill göra det möjligt för ensamstående kvinnor att få assisterad befruktning i Sverige, i stället för som i dag behöva åka utomlands (som till Finland och Danmark).

En viktig poäng i att tillåta detta i Sverige är att barnet har rätt att få veta vem donatorn är – anonymiteten bryts, vilket exempelvis inte är möjligt i Danmark.

När dessutom ensamstående redan i dag har rätt att adoptera är det inkonsekvent att inte tillåta denna förändring.

Men det är inte där skon klämmer. Sverigedemokraterna, och även Kristdemokraterna, ogillar i princip alla relationer som inte är ”traditionella” – man plus kvinna blir barn.

Vi har sett det i motståndet mot homosexuellas rätt att få gifta sig, i hejaropen till att staten fortsatt ska tvångssterilisera människor som byter kön – och nu i motståndet mot att kvinnor ska få skaffa barn om de inte först skaffat en riktigt rejäl karl.

Det Tommy Hansson kallar ”extrem individualism” det är att respektera varje människa för hur han eller hon är.

Och att påstå att ett hundratal ensamstående kvinnor, vars längtan att bli förälder inte har kunnat infrias med en man, skulle spä på problem med ungdomsgäng, urskillningslöst våld och skadegörelse är fantasifullt – minst sagt.

Vi vet att Tommy Hansson är uttalad antifeminist. Och även om han i förbigående nämner de frånvarande fäderna så är det uppenbart att Tommy Hansson lägger skulden på mammorna. Också det en fin traditiion.

Det är något unket över Hanssons traditionella ideal.