Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Umeå har omöjligt uppdrag

Umeå har aldrig slagit Kings. I kväll ska jumbon försöka göra det. – Våra killar kämpar stenhårt, säger head coach Jesper Gustavsson.

Annons

Det är alltså match igen i kväll för Södertälje Kings. Men Umeå går inte och runt och hoppas på att Kings är slitna.

– De visste om det tuffa matchandet innan säsongen. De är vältränade. Om de är slitna så är vi också slitna. När de reser och spelar matcher så tränar vi sten-hårt. Nej, det är inget budskap jag sänder till spelarna, säger Jesper Gustavsson som äntligen har fått tillbaka spelare som varit skadade.

Den viktigaste, Egal Saleman, hade Gustavsson tänkt bygga laget kring. Men han bröt handen i mötet med Kings i oktober och Skyler Bowlin var inblandad.

– Han slog av handen på Egal, menar Gustavsson.

Umeå har dessutom bytt ut en amerikan, Jason Davis, mot en annan, Bryquis Perine. Senast vann Umeå Norrlandsderbyt mot Luleå, 87–80.

– Vi har spelat några bra matcher mot slutet och mot Luleå gjorde vi en riktigt bra match.

Laget parkerar dock fortfarande på jumboplatsen i tabellen och Umeå Basket har inte besegrat Kings på de fyra matcher lagen mötts.

– Vi ska som alltid hålla koll på bollen själva, vara duktiga och försvar och hålla ner Södertäljes trepoängsprocent, säger Gustavsson.