Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyska politiker kom till Lina

Lina grundskola har mest fått besök av Skolinspektionen den senaste tiden.Men på tisdagen kom en delegation tyska politiker.

Syftet med besöket var att se hur Lina grundskola arbetar med att integrera nyanlända elever. Lina grundskola är just nu mottagningsskolan för arabisktalande barn, berättar Elof Hansjons (S), kommunalråd och utbildningsnämndens ordförande.

– Vi har ju en styrning av mottagandet av nyanlända så vi styr dom från skola till skola. Just nu är det Lina grundskola som tar emot sedan blir det en annan skola som tar emot, säger Hansjons och fortsätter:

– För några år sedan var 25 procent av eleverna på Ronnaskolan nyanlända. Det blev inte hållbart för Ronnaskolan. Så då behövde vi ha en mer aktiv styrning och se till att det finns en beredskap på skolorna för att ta emot nyanlända, säger Elof Hansjons.

Samtidigt har Lina grundskolan Skolinspektionen hängande över sig. Skolinspektionen vill efter ett besök i december 2015 att 150 000 kronor döms ut i böter och hotar med ytterligare 150 000. När Skolinspektionen besökte skolan i april 2015 var det bara 42 procent av eleverna som klarade kunskapskraven.

– Vi är på rätt väg. Vi har gjort ett jättejobb sedan de var här i april och vi kommer att fortsätta det jobbet. Men det kommer att ta tid och det tar tid, säger rektorn Theresia Öberg Kimondo.