Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvärstopp för SSK

SSK har skärpt spelet i numerärt överläge efter jul, men mot Brynäs var man tillbaka i gamla dåliga hjulspår igen.
Brynäs kunde göra 2-0 i spel i numerärt underläge i andra perioden och det hämtade sig SSK inte ifrån. Brynäs vann till sist med 4–2.

Det innebär att SSK halkade efter rätt rejält i kampen om en slutspelsplats. Brynäs och Frölunda är nu 14 poäng före SSK med 16 matcher kvar att spela.

– Jag tycker inte att vi skapade tillräckligt mycket för att vinna. Jag tycker att vi saknade lite, lite av den berömda energin, säger SSK:s tränare Peter Popovic.

Brynäs tog ledningen med 1–0 tidigt i andra perioden då Alexander Sundström styrde in 1-0.

SSK fick två chanser att kvittera i numerärt överläge. Men först klarade Brynäs av Andreas Dackells utvisning och när Magnus Kahnberg satt utvisad ett par minuter senare gjorde Jonathan Granström 2-0.

SSK:s anfallare Linus Klasen misslyckades med dragning på offensiv blålinje och då kom Brynäs mot Tim Heed i en två mot en-situation. Mads Hansen spelade fram Granström som drog in 2–0 bakom en chanslös Björn Bjurling i SSK:s mål.

– Allt blev fel där, för Klasen blev av med klubban också och kunde inte jobba hemåt på ett bra sätt. Samtidigt ska man inte hänga Klasen, för vi måste våga. Vi hade inte skapat något särskilt i power play, säger Popovic.

I tredje perioden gjorde SSK ett ärligt försök och fick också in 2–1. Patrick Yetman kom loss, släppte pucken bakåt till Klasen som med ett mäktigt dragskott gjorde 2–1 efter 5,56.

Sedan jagade SSK kvittering, men hade det inte alldeles enkelt att skapa chanser. Med drygt en minut kvar tog SSK ut målvakten Björn Bjurling, men blev ganska omgående straffat då Alexander Sundström slog in 3–1 i tom bur.

– Vi visste att det skulle bli jämnt och målsnålt, det är så Brynäs spelar. Men efter att vi hade gjort 2–1 rann det liksom bara iväg. Vi dumpar pucken och går på, men vi kommer liksom ingen vart. Jag vill se mer skott, jag vill se mer folk på mål. I power play vill jag se mer backskott, men det blev inte så idag, säger Popovic.

Nästa match för SSK är mot Skellefteå på bortaplan på lördag.

Läs mer om matchen i fredagens pappers-LT.