Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två värvningar – nu är Syrianska klara

En uruguayansk anfallare och en vänsterback – från Assyriska. Med det stänger Syrianska truppen för det här transferfönstret. I god tid före midnatt.

En anfallare har länge varit av högsta prioritet för Syrianska. Och på sista dagen för övergångar kunde Syrianska också presentera 24-årige Sasha Aneff. Övergången har varit på gång en tid – i måndags sköt Aneff segermålet mot Sleipner.

– En bra boxspelare, bra targetspelare, bra med boll, teknisk. Bra med huvudet och springer väl ganska mycket. Förhoppningsvis gör han mycket mål, säger sportchefen Can Melkemichel.

Dessutom breddar Syrianska backlinjen – med Assyriskaprodukten Filip Korkes.

– Vi har inte haft en naturlig ersättare till vänster. Visst, Stefan Ilic kan gå ned och spela, men jag tycker inte att man kan chansa med det. Sedan är det en kille vi känner till. Jag blev faktiskt lite förvånad att Assyriska inte skrev nytt med honom. Det är ändå en kille från deras ungdomsled som har varit med i A-laget. Ja, ja, det är deras huvudvärk, säger Melkemichel.

Klart är också att Felix Michel förlängt med Syrianska, över den kommande säsongen, och att en annan mittback – Rebin Sulaka – lämnar klubben. Sulakas nya klubbadress blir norska Elverum.

– Att Felix har förlängt är mycket bra för vår klubb och för oss. Det är en konkurrenssituation som heter duga där bak, säger tränaren Bosko Orovic.

Med det är Syrianska färdiga på transfermarknaden. För den här gången.

– Tycker ändå att vi har fått ihop det ganska bra. Visst är det lite ungt, men det är ändå vår nya vision att ha en ung trupp och utveckla killarna, säger Melkemichel.

Under kväller kommer intervjuer med de båda nya spelarna på LT.se.