Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två till sjukhus efter elevbråk

Tre elever ska ha skadats under ett slagsmål på Pershagenskolan vid lunchtid på fredagen.

Annons

Två av eleverna uppsökte senare sjukhus för att se över skador. Bråket uppstod på skolans fotbollsplan under lunchrasten.

– Bråket spårade ur, pojkarna i årskurs sju och åtta var på fotbollsplanen när en kränkande kommentar kom från en elev till en annan, det blev den utlösande faktorn som gjorde en av pojkarna väldigt arg, säger skolans rektor Marianne Johansson.

Flera elever försökte lägga sig i och avstyra slagsmålet men klarade inte av det. När lärarna anlände var bråket slut. Vissa föräldrar hämtade senare sina barn från skolan. Två uppsökte sjukhus för att dokumentera skador.

– Vi har haft anledning att ha utredande samtal med 7-8 elever för att reda ut vad som hänt, något vi jobbar vidare med på måndag, säger Marianne Johansson, som ska polisanmäla händelsen.

– Skolan har ju att markera när sådant här händer och samtidigt jobba vidare för att elever ska ha det bra och känna sig trygga på skolan. Under fredagen hann vi med att försöka reda ut vad som hänt, fas två blir att polisanmäla. Värt att notera är att många elever är väldigt ledsna över att det här kunde hända över huvudtaget. Det finns anledning för oss att jobba vidare med detta både på kort och lång sikt, säger Marianne Johansson.