Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två Syrianska-matcher i U21-serie polisanmälda för matchfixning

Sportbladet avslöjade under fredagen att Svenska Fotbollförbundet har polisanmält två ungdomsmatcher.
Båda rör Syrianskas U21-lag i norra superettan från 2015.
– Stävja matchfixning vill vi göra med alla verktyg vi har oavsett vilken nivå det är, säger Tobias Tibell, förbundsjurist inom SvFF, till Sportbladet.

Det var Sportbladet som under fredagen var först med uppgifterna om matchfixningsförsök på ungdomsnivå, i U21-serien, där det går att spela på matcherna hos utländska spelbolag.

Svenska Fotbollförbundet bekräftade sedan att de har gjort polisanmälningar mot misstänkta matcher.

Enligt Sportbladet handlar det om matcher i norra superettan för U21-lag under 2015. Dels Frejs 3–2-seger hemma mot Syrianska, dels Degerfors 5–1-seger borta mot Syrianska.

I den förstnämnda matchen avgjorde Frej med ett straffmål i den 90:e spelminuten. I den andra gjorde Degerfors sina sista två mål i 85:e respektive 86:e minuten. Sportbladet vet dock inte vilka detaljer förbundet har pekat ut som misstänkta i de inlämnade polisanmälningarna mot U21-matcherna.

Åklagarmyndigheten beslutade att inte inleda någon förundersökning i något av fallen, varpå SvFF överklagade ett av besluten. Den 22 juli 2015 avslog åklagarmyndigheten även en andra begäran.

– Enligt SvFF:s bedömning var bevisningen tillräcklig för att gå vidare och inleda en förundersökning. Dels hade vi en uppgiftslämnare som lämnat information kring den matchen i kombination med avvikelser på spelmarknaden, säger Tobias Tibell, förbundsjurist inom SvFF, till Sportbladet.

Han tillägger:

– Stävja matchfixning vill vi göra med alla verktyg vi har oavsett om det är allsvenskan eller U19.