Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två Södertäljespelare prisas: "Har mest respekt hos motståndarcoacherna"

Adam Ramstedt och Taylor Mingo har gjort strålande säsonger i Södertälje Kings respektive Telge Basket. Så pass bra att de nu prisas för sina insatser.

Basketsäsongen börjar lida mot sitt slut och sedvanligt ska en rad spelare hyllas för sina prestationer den gångna säsongen.

Bland de utvalda finns två Södertäljespelare.

Det svenska basketförbundet utser Taylor Mingo till Årets guard och mest värdefulla spelare. Adam Ramstedt utses till Årets stjärnskott.

Läs motiveringarna nedan.

Årets guard och MVP: Taylor Mingo, Södertälje

Motivering: Redan i premiärmatchen när hon gjorde 32 poäng, tog 10 returer och delade ut 8 assist kunde vi ana vart detta skulle leda. Årets guard och MVP fick denna säsong ännu mer ansvar och som hon förvaltade det. Hon har lett sitt lag till semifinal och är den spelare som utan tvekan har mest respekt hos motståndarcoacherna.

Årets stjärnskott Adam Ramstedt, Södertälje

Motivering: Årets stjärnskott delas ut till den spelare under 23 år som bedöms varit bäst och har störst potential i Basketligan. Vilken säsong det har varit för årets vinnare. Först bragdartade insatser i VM-kvalet för Sverige i augusti och sedan en säsong i Basketligan där han har fått kliva fram på riktigt. Ifjol spelade han 8 minuter per match, i år 28 minuter. Han snittar 10,5 poäng och 7,4 returer och ligger tvåa i 2-poängsprocent efter Joakim Kjellbom. Årets stjärnskott är Adam Ramstedt, Södertälje Kings!