Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två personer saknas efter villabrand i Nykvarn

På tisdagsmorgonen började det brinna i en villa i Nykvarn. Ett stort räddningspådrag inleddes men huset gick inte att rädda. Två personer befaras saknade i branden och en person har förts till sjukhus.
En förundersökning gällande misstänkt mordbrand är inledd men det finns inga uppgifter om att någon utomstående varit inblandad i branden.

Annons

Vid 05.52 fick SOS ett larm om en brand i en tvåplansvilla i Nykvarn. När räddningstjänsten kom fram brann det för fullt i villan som redan då var övertänd. Sju räddningsfordon, sex ambulanser och poliser larmades till platsen.

På grund av att taket börjat rasa var räddningstjänsten tvungen att avbryta släckningsarbetet inne i huset.

Två personer befaras saknade

När branden startade befann sig tre personer inne i bostaden. En person ska ha tagit sig ut, men två personer befaras vara kvar i villan.

– Eventuellt kan det finnas två personer kvar där inne, men det är obekräftat, säger en talesperson för räddningstjänsten.

En av de två personerna som tog sig ut har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Räddningstjänsten har sedan en tid tillbaka branden under kontroll. Det finns i nuläget ingen risk för att branden sprider sig.

– Det vi gör nu är att bevaka branden, säger Pelle Delhage, operativ chef vid räddningstjänsten.

Huset gick inte att rädda

Vid 08.50 berättade räddningstjänsten att huset brunnit ned helt.

– Vi har en station kvar vid platsen som bevakar. Man växlar nu resurserna på plats för att få hem de som jobbat i natt, säger Ludwig Tejler vid räddningstjänsten.

Det är ännu oklart hur länge räddningstjänsten blir kvar vid branden.

– Det blir nog ett par timmar till enligt bedömning, säger Ludwig Tejler.

Utreds som misstänkt mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand.

– Vi får se vad den tekniska undersökningen ger. Det finns inga uppgifter som tyder på att någon utomstående ska ha varit inblandad, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

TV: Intervju med polisen Patrik Thorsén

Vet du mer? Har du bilder/film? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med LTS) eller mejla [email protected].