Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya spelare skrev på för Syrianska

Innan träningsmatchen mot Brommapojkarna skrev två nya spelare på för Syrianska. Den ena tackade för det och gjorde SFC:s enda mål när laget föll med 1-2.

Anfallaren Ahmed Taofik, 24 år, nigerian som närmast kommer från Ljungskile, var en av endast tre spelare som spelade hela träningsmatchen.

Mittfältaren Nikola Ladan, 23 år, närmast från Qviding, spelade de sista 20 minuterna och gjorde Syrianskas enda mål.

- Det var väldigt roligt att jag fick kontrakt. Syrianska är ett bollförande lag och det passar mig perfekt. Dessutom är det grymma killar i laget, säger den korte mittfältaren som har Häcken som moderklubb.

Syrianska hade mest boll i matchen, men tempot var lågt och det skapades inte alltför många målchanser. Brommapojkarna försvarade sig bra och tog ledningen med 0-1 i den 25:e minuten på en kontring som förre Assyriskaspelaren Christopher Brandeborn låg bakom. Viktor Gyökeres slog in den välplacerade bollen förbi Hampus Elgan i SFC-målet.

När Nikola Ladan byttes in i den 71:a minuten tog det bara åtta minuter innan det var kvitterat.

- Jag tycker vi blev aggressivare och fick upp farten. Det var jag som råkade vara närmast när vi fick chansen att rulla in bollen, säger Nikola Ladan blygsamt.

Ahmed Taofik kommer närmast från Ljungskile där han spelat en säsong. Tidigare har han flera säsonger i lettiska Ventspils bakom sig.

- Det är en spelare som är mycket duktig en mot en, honom kommer vi att få mycket nytta av. Men han är just nu lite otränad och behöver komma ikapp, säger Syrianskatränaren Bosco Orovic om det nigerianska nyförvärvet.

Ahmed spelade som sagt hela matchen men hade inte så många målchanser. Han sköt bland annat i burgaveln som var en av de farligare målchanserna för Syrianska i den andra halvleken.

Bosco Orovic är även nöjd med att ha Nikola Ladan i sin trupp.

- Det är en rörlig mittfältare som spelar aggressivt och vill ha mycket boll, säger Bosco Orovic.

Han var mindre nöjd med matchen i sin helhet.

- Vi såg tunga ut och spelade med för lågt tempo. Men BP gjorde det bra, backade hem och spelade på kontringar, säger Bosco Orovic.

Han tycker inte resultatet är det viktigaste. Det var bra att se många spelare att visa upp sig. I andra halvlek hoppade Bilel Ben Salah in i mål. Han hade inte jättemycket att göra men borde kanske ha tagit BP:s segermål som Serge-Junior Martinsson Ngouali nickade in från nära håll i den 85:e matchminuten.

Men då hade Bosco bytt ut sju spelare som startade vilket gjorde att matchbilden förrycktes en del.

Matchfakta:

Syrianska–BP 1–2 (0–1)

0–1 (25) Viktor Gyökeres, 1–1 (79) Nikola Laden.

Så spelade Syrianska: Hampus Elgan (45) – Samuel Akintioye, Alex Michel (61), Mattias Liljestrand, Victor Wernersson (61). – Success Chimankpa, Daniel Bennassar Nilsson (73) Kamaliza Mahad Ndhodhi (71). Bachir Katourgi (75), Ahmed

Taofik, Charbel Georges (61).

Ersättare: Bilel Ben Salah (45), Ikeieji Bello Jahn (61-provspelare), Gabriel Korkes (61), Nikola Ladan (71), Robin Book (73), Tif Kiddu (75), Hosea Ayuba (75-provspelare).