Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två medaljer för simmarna

Två NM-medaljer var. SSS:s talanger Björn Seeliger, 15, och Erik Brandt, 16, fortsätter att leverera.– Man har blivit bortskämd med de där två, säger tränaren Christian Johansson.

Annons

Simning. Det har redan varit en magisk höst. I helgen i Nordiska mästerskapen (men också med de baltiska länderna) avslutade Björn Seeliger och Erik Brandt säsongen 2015 med nya juniormedaljer.

Om vi börjar med Seeliger så tog han med tiden 55,40 först en silvermedalj på 100 meter rygg, där han också är rankad tvåa i Norden. Men tänk om han hade simmat som han gjorde i lagkappen 4 x 100 meter medley. Seeliger slog nämligen till med 54,94 på första sträckan, och blev först i hans ålder under 55 sekunder. Där lade han grunden för det svenska silvret på lagkappen – där Erik Brandt tog frisimssträckan och det gjorde han med bravur. Med den flygande starten simmade han in på 49,22 efter att individuellt simmat till sig ett silver med 50,02.

I stället blev det hans rival, landsmannen Danial Kertes, som blev den förste 16-åringen att simma under 50 sekunder. Han landade på 49,87,

– Brandt misslyckades på 200 meter fritt, i alla andra lopp satte både Björn och Erik personliga rekord. Man har blivit bortskämd med de där två, de levererar ju alltid, säger SSS-tränaren Christian Johansson.