Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två mål i derbyt – men får inte stanna

Den colombianske provspelaren gjorde två mål för Syrianska i U21-derbyt mot Assyriska. Men han lär inte bli kvar i SFC.

Den colombianske anfallaren Gustavo Kanisares gjorde två mål när Syrianska slog Assyriska med 4–0 i seriepremiären av U21-superettan i går.

Kanisares är den senaste i raden av provspelande anfallare som Syrianska testar i sökandet efter den rutinerade anfallare klubbledningen anser att laget behöver. Men inte ens två mål i ett derby är i detta fall tillräckligt för att bli erbjuden kontrakt.

–Det låter kanske konstigt när man gör två mål, men vi kommer inte att behålla honom. Vi letar efter en annan spelartyp än vad han är. Målen var också passningar som han fick på mållinjen om man säger så, säger SFC-tränaren Bosko Orovic.

Kanisares kommer att träna med Syrianska veckan ut men kommer enligt Orovic troligtvis inte att bli kvar. På söndag spelar Syrianska träningsmatch mot Vasalund, men just nu finns ingen annan spelare på plats för att visa upp sig.

Bosko Orovic vill väldigt gärna ha en anfallare till på plats före seriepremiären i superettan, i Syrianskas fall borta mot Ängelholm den 3 april.

–Jag har stort förtroende för Janne (Melkemichel, sportchef), han har sagt att han ska lösa det och då litar jag på det, säger Bosko.

Hur viktigt är det att ha en anfallare till före premiären?–Det är inget dåligt om de andra anfallarna vi har, någon av dem kanske exploderar för oss. Men vi har lite för få matcher i superettan (sett till erfarenhet) på forwardssidan just nu. Jag vill ha en spelare med mer rutin, säger Bosko Orovic.

Robin Book och Charbel Georges gjorde de övriga målen för Syrianska i gårdagens match.