Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två mål av Gustafsson när Linköping gick till final

Tobias Gustafsson gjorde två mål och spelade fram till ett när Linköping säkrade en plats i SM-finalen i innebandy för andra året i rad.

Drygt 2 000 åskådare fanns på plats i Linköpings sporthall när Linköping hade chansen att avgöra semifinalserien mot Dalen. Och hemmalaget gjorde det som fansen kommit dit för att se. Det blev seger med 8–4-segern hemma mot Dalen, vilket betyder att Linköping vann semifinalmötet med 4–2 i matcher.

Tobias Gustafsson, med Hölö/Järna som moderklubb, var östgötarnas enda tvåmålsskytt när finalplatsen säkrades. Han spelade dessutom fram till ett mål. I Linköping spelar även förre Rocketsstjärnan Mikael Karlsson, som dock inte gjorde någon poäng den här kvällen.

Vilket lag som står för finalmotståndet avgörs först på söndag.

Regerande mästarlaget Falun avgjorde den sjätte semifinalen borta mot Storvreta med bara 32 sekunder kvar att spela. Då sköt Jack Kvist 3–2 för Dalalaget, som så långt aldrig hade varit i ledningen i matchen.

Falun låg under med 1–3 i matcher och har fördel av hemmaplan när vändningen kan fullbordas i den sjunde och avgörande matchen